Bernhard Myrvang senior forteller

Opp ett nivå  Tilbake  Neste

28-9-60

Bernhard Myrvang senior, f. 27/11 1890 på Lomsnes på Senja, d. 27/12 1982 på Nordsand var 24 år da "de perolinske" flyttet til Sandsøya. I 1924 får han skjøtet over en parsell av eiendommen til Hans Eriksen (Myrvang, 28/9) som også hadde bodd på Lomsnes. Bernhard husker mye fra tiden i Selfjorden. Intervjuet med han fra 1977 har vi delt opp i  følgende deler:

 

 

Lomsnes og Selfjorden del 1

Her forteller han fra oppveksten på Lomsnes som i dag er fraflyttet.

 

Lomsnes og Selfjorden del 2

Her er livet på Lomsnes og Selfjorden omtalt, også etter at familien kom til Sandsøy.

 

Svensgrunnen 12. april 1943

Tragedien på Svensgrunnen i 1943 der broren Hagerup med sitt mannskap berget folk er beskrevet i eget kapittel. Bernhard var ombord i en annen båt på Svensgrunnen denne dagen og forteller her hva de såg og opplevde etter at de kom inn til Gryllefjord.

 

Kveitfisket i Andfjorden

Dette fisket foregikk først etter at familien var etablert på Nordsand. Det var på Sør-Senja og i Skrolsvik at fangstene for det meste ble levert.

 

Fisket i 1977

Intervjuet er fra 1977 og  samtalen dreier seg mest om fisket dette året. Broren Ingvald en ennå aktiv fisker og sønnene til Bernhard er også med i fisket dette året.

 

Lofotfisket og fremtiden

Bernhard kommer inn på Lofotfisket og fremtiden. Han har sterke meninger om så mangt; vi tar med det aller meste fra intervjuet i 1977.