Håndball og fotball etter 1953

Opp ett nivå  Tilbake  Neste

Den 18. og 19. juli 1953 blir det avholdt stor turnering på Einaråsen. De lag som deltok var Dverberg fotball- og håndballag, Grytøy fotball- og håndballag og fotballaget fra batteriet på Skrolsvik.

Sandsøy fotballklubb vant pokalen etter å ha slått Dverberg 6-1 og Grytøy 5-1. Handballjentene var selvsagt ikke noe dårligere. De tok pokalen etter seire 19-1 over Dverberg og 5-3 over Grytøy.

Den 26.07.1953 var så handballaget og fotballaget på turne til Dverberg. Sandsøy fotballag slo Dverberg 6-1 på lørdag og spilte så uavgjort 2-2 mot Bleik på søndag. Bleiks lag ønsket ikke å spille ekstraomganger da det ikkje var satt opp pokal for seirende lag. Sandsøy handballag slo denne gangen Dverberg 8-0. Referent Fridtjof Andreassen skriver avslutningsvis at ” turen var meget vellykket, med godt vær og et særdeles gjestfritt opphold frå først til sist.”

Parallelt med arbeidet vedrørede utvidelse av banen går selvsagt også de idrettslige aktivitetene. I 1954 spiller fotballaget mot Skrolsvik fort, yrkesskolen Harstad, Kvæfjord og Grytøy med framseier i de fleste av disse kampene. På idrettsmøte 30.8. vedtas det å holde håndballturnering. Nor, Medkila, HIL, HSK og Grytøy blir invitert. Det framgår ikke om denne turneringen blir avholdt. For de neste to årene sier kildene lite om de sportslige aktivitene.

Året 1957 er fotballturneringen i Langhamn protokollført. Laget reiser med ”Gyda”, mens ”Snøggen” kom til på lørdagskvelden. Sandsøy spilte mot Langhamn og vant 3-2. ” Om søndagskvelden var det også restaurant og dans med Valles trio. Det var pent vær under hele turneringen. M/S Gyda gikk derfra kl. 02.00.”

P041 (Small)

Hjemturen etter turneringen i Langhamn:

Foran: Magnor Andreassen, Johannes Eilertsen, Kjell Repvik (med trekkspill),

Persvald Andreassen.

Bak:Hilbert Andreassen, Ingvald Kristiansen, Pauline Andreassen, Helene Hammer,

Karstein Slagstad(helt bak), Vilmar Steinheim, Dagny Slagstad, Olaug Slagstad,

Ole Hammer, Bjarne Andreassen, Peder Andreassen.

Bak "Gyda" henger "Snøggen" til Ingvald Kristiansen.

 

I 1958 feirer laget 25-årsjubileum. I den anledning blir det avholdt turnering på Einaråsen den 26. og 27.juni. Deltakende lag er Langhamn, Grunnfarnes, Dverberg og Sandsøy. På lørdag taper Fram for Langhamn med 3-1. På søndag spiller Sandsøy jumbofinale mot Dverberg, en kamp Sandsøy vinner 3-0. I finalekampen er resultatet etter to omganger 1-1. Grunnfarnes nekter imidlertid å stille opp til ekstraomganger eller straffespark. Langhamn blir derfor erklært som vinner av dommer Andor Sandvoll.  Pokalen ble overrakt av Alf Skogsletten.  ” Om søndag var det stor tilslutning av publikum og været var strålende. Søndagskveld var det og restaurant og dans på ungdomshuset.”

Fotballaget deltok også dette året i turnering på Dyrøy. Den fant sted  9.og 10. august. Lørdag vant Sandsøy 5-2 over Dyrøy. Søndag spilte Sandsøy og Salangen med uavgjort 3-3 som resultat. Deretter spilte Sandsøy og Dyrøy også da med uavgjort 3-3 som resultat. Siste kampen dette året gikk mot Bjarkøy med seier for Sandsøy 6-2.