Historien

Opp ett nivå  Tilbake  Neste

Det er sparsomt med opplysninger vi har fra denne aktiviteten på øya. Vi hadde både gutter og jenter med i "Speideren". Alf Pettersen (Skogsletten) ledet mange gutter på øya som hadde sine møter på Sommarro i det murte "kapellet" her, se egen mappe "Sommarro" med bilder herfra. Vi har speiderboka til laget : Speiderliv utarbeidet for K.F.U. M.- speidere av Øyvin Lang (etter ei dansk speiderbok). Boka er utgitt i 1947, innholdet er imponerende og nyttig lesning enten en er et friluftsmenneske eller ikke.

Skogsletten var det som mange kaller for "personlig kristen", men han hadde et lyst sinn og var en humørspreder på så mange måter. Dertil var han avholdsmann. Vi husker han også fra "Pariaklubben", en "intelligensklubb" hvor han som oftes hadde laget alle spørsmålene. Han var både morsom og underholdende.

 

Jentene hadde Ruth Andreassen og senere Gunnhild Sandvoll som ledere. Møtene var for det meste holdt på Kolsland mens Ruth og Ingvald bodde på Haugan. Noen møter skal visst også ha vært på brygga i Kleivan hos Einar Rydning.  Papirene etter Gunnhild er dessverre gått tapt.

 

Vi håper på hjelp fra leserne med å finne flere opplysninger,  kanskje også noe fra denne bevegelsen her på øya.